Житиме пам’ять у наших серцях


8-9 травня Україна відзначає День Пам’яті та примирення. Вшанування цих днів проголошено Генеральною Асамблеєю ООН в резолюції, приуроченій до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі. Резолюція пропонує державам-членам ООН, неурядовим організаціям, приватним особам, крім святкування своїх Днів перемоги чи Днів визволення, щороку присвятити відзначення 8 і 9 травня вшануванню пам’яті всіх жертв Другої світової війни. Не залишились осторонь цих заходів і студенти та викладачі Покровського педагогічного коледжу.
7 травня у коледжі викладачами технологічних дисциплін було проведено для всіх охочих – і викладачів, і студентів – майстер-клас з виготовлення декоративної квітки маку – символу, що уособлює кривавий слід від кулі.
8 травня перед початком занять в актовій залі коледжу відбувся урочистий захід з нагоди вшанування пам’яті жертв Другої світової війни. В пошані й скорботі за всіма полеглими у ті страшні роки лихоліття у хвилинному мовчанні схилили голови викладачі й студенти, запаливши свічки в пам’ять про тих, хто поклав своє життя заради нашого.
Упродовж цього ж дня у коледжі тривала акція «Історія живе доти, допоки живе наша пам’ять», під час якої викладачі, співробітники і студенти знайомили присутніх із сторінками біографії своїх дідів і прадідів, учасників Другої світової війни. Цих людей уже немає з нами, але вони нам дорогі й близькі, бо залишили у спадок свою любов, самовідданість, віру в перемогу.
Усі ми в цей день «пройшли» фронтовими дорогами, «вдихнувши» полум’я бойових атак і радість великої Перемоги. Пам'ять про них ми бережемо й передаємо наступним поколінням.
Кожен наступний рік віддаляє нас від найбільшої трагедії ХХ століття. Але в наших душах і досі немає спокою та впевненості у тому, що нова війна не кине народи у страшний вир ворожнечі. Тому разом з усією Україною ми говоримо: «Ніколи знову!»
І в 73-ю річницю Перемоги бажаємо всім мирного неба та віри у світле майбутнє нашої країни.





















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Danсe life! Танцюють усі!

Новій українській школі – новий учитель!

Посвячення першокурсників у студенти.