«Нова школа. Інтегрований простір»


18 травня 2018 року на базі Української ЗОШ І-ІІІ ступенів №13 Селидівської міської ради відбулась афілійована (не)конференція для шкільного вчительства та викладацького кола педагогічних закладів міні-EdCampUkrajinsjk, до якої долучилися 130 представників спільноти вчителів та учнів із 7 областей України.
Викладачі та студенти КЗ «Покровський педагогічний коледж» стали активними учасниками заходу, відвідали багато секцій і дізналися чимало нового, а саме: як створити інтегрований простір між школою та закладом вищої освіти, побудувати алгоритми діяльності вчителя щодо впровадження технологій формувального оцінювання, що собою являє ненасильницьке спілкування як спосіб гармонізації стосунків в освітньому середовищі, які існують інноваційні підходи до використання арт-технологій в освітньому процесі та інші не менш важливі питання.
На міні-EdCampUkrajinsjk також проводилися і майстер-класи, де учасники та учасниці заходу вчилися виготовляли листівки в техніці айріс-фолдінг, знайомилися з можливостями 3D-моделювання, а також створювали картини з ниток та цвяхів в техніці стрінг-арт та парасольки в техніці папер крафт.
Наприкінці заходу всі учасники отримали сертифікати, а студенти-волонтери педагогічного коледжу ще й подяки від організаторів заходу.
Майбутні педагоги засвоїли головні цінності EdCamp’ів. Під час останнього національного заходу хтось залишив такий відгук: «Тепер я стою на двох ногах і в мене є довгий хвіст». Цей жартівливий вираз якнайкраще відображає дві головні цінності EdCamp’у: свобода і вільний вибір (роби те, що хочеш, – наприклад, пий каву з колегою або залишай сесію, якщо вона нецікава) – закон «про дві ноги»; та ефект «довгого хвоста» - горизонтальні зв’язки: головне починається після всього, коли народжуються нові ідеї, проекти, партнерство. Енергія позитиву й різноманітний зміст заходу зробили (не)конференцію міні-EdCampUkrajinsjk неймовірно цікавою.
Ми віримо, що вчительство – кращі ініціатори змін в освіті. Але щоб зробити дитину щасливою, учитель чи вчителька самі мають бути щасливими. (Не)конференції EdCamp – це події, на які злітаються «білі ворони», педагоги, що готові та прагнуть змін. Це дає нам упевненість, що революція в освіті починається не у високих кабінетах, а відбувається щодня під час шкільних уроків.















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Danсe life! Танцюють усі!

Новій українській школі – новий учитель!

Посвячення першокурсників у студенти.