І знову навчаємося!

У сучасній освіті час від часу змінюються стандарти, освітні програми та й самі учні з року в рік стають іншими. Тому навіть для досвідчених учителів корисною є участь у навчальних семінарах. З метою поширення педагогічного досвіду щодо використання нових форм навчання в поєднанні традиційних та інноваційних технологій при викладанні різних дисциплін у школі, висвітлення питання застосування сучасних педагогічних методик в освітньому процесі для активізації навчальної діяльності учнів 10 січня 2018 року на базі Комунального закладу «Покровський педагогічний коледж» уже вкотре відбулися постійнодіючі семінари для вчителів шкіл міста Покровська.
Викладачі педагогічного коледжу шляхом тренінгових вправ майстерно продемонстрували інтерактивні методи навчання, нетрадиційні форми, які захоплюють учнів, формують стійкий інтерес до навчання, спонукають до пошуку оптимальних шляхів вирішення нестандартних ситуацій, творчого застосування знань, умінь з таких проблем: «Використання інтерактивних технологій при вивченні іноземної мови в початковій школі» (керівник Богуславець Р.В.), «Шляхи підвищення ефективності уроків образотворчого мистецтва» (керівник Чуприна М.С.), «Традиції національно-патріотичного виховання в початковій школі» (керівник Яринко Л.О.), «Запровадження програмних засобів навчання» (керівники: Червяковська Н.В., Чура М.Г.), «Шляхи впровадження сучасних новітніх технологій у навчально-виховний процес початкової школи» (керівник Пістряк С.П.), «Упровадження інноваційних технологій на уроках математики в початковій школі» (керівники: Бердник М.Я., Жмуренко О.І.), «Використання інтерактивних методів навчання у формуванні творчої компетентності школярів на уроках трудового навчання» (керівник Гусак Н.В.).
Особливо цікавою була практична складова навчання, де використовувалися різноманітні вправи та техніки щодо формування відповідних компетентностей у шкільній освіті. Учасники семінару мали можливість обмінятися досвідом використання таких технологій.

Семінари пройшли в атмосфері активного спілкування, співпраці й готовності педагогів до вирішення проблем у навчанні й вихованні молодого покоління в умовах сучасних реалій. Слухачі семінару ще раз переконалися в тому, що сучасний освітній процес вимагає зміни способів і форм сприйняття нового, створення проблемних ситуацій, передбачає реалізацію багатьох методичних прийомів, пошук і застосування різних технологій навчання, а головне – невтомну вчительську працю, самовдосконалення і самоосвіту.

 
 


 
 


 
 

 

 
 

 
 
 



 
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Danсe life! Танцюють усі!

Посвячення першокурсників у студенти.

Новій українській школі – новий учитель!