Відроджуємо традиції

Україна завжди славилася своїми промислами, декоративно-прикладним мистецтвом. Українці любили прикрашати власне житло: розписували чисто вибілені стіни й печі, малювали ікони, вишивали рушники, сорочки, серветки, клали візерунки на глиняний посуд. До наших днів дійшли численні пам’ятки народного мистецтва, що вражають своєю високою художньою цінністю. Усе життя жінок супроводжували прикраси з квітами: живими, засушеними, мальованими, вишитими, вирізьбленими, нанизаними намистинками, сплетеними з бісеру.
На щастя, сьогодні традиції створення автентичних прикрас починають відроджуватися, і все більше дівчат і жінок доповнюють своє вбрання яскравими й колоритними прикрасами. Відрадним є те, що молодь захоплюється цим. Сьогодні народне вбрання набуває іншого звучання. 
У моду активно входять «ґардяники», «гердани», «голочки», «дробинки», «ланки», «лучки» та багато інших нових назв і прикрас.Такі вироби вчаться створювати на заняттях у педагогічному училищі міста Покровська. Підтвердженням цього стала робота фотосалону «З Україною в серці» в рамках проведення декади циклової комісії спеціальних і загальнотехнічних дисциплін.
Cтуденти і викладачі навчального закладу теж долучилися до краси українського декоративно-прикладного мистецтва. Усі бажаючі мали змогу сфотографуватись у прикрасах із бісеру, дівочих віночках зі стрічок і фоамірану, у вишиваних сорочках з національною символікою, які під керівництвом викладачів на заняттях гуртка власноруч виготовили студенти.
Важко було відвести очі від красунь, які залюбки позували перед фотокамерою в цих майстерно виготовлених речах. Такі прикраси споконвіку й дотепер мають призначення оберегів.Подібні заходи сприяють ознайомленню студентів із різними видами народного мистецтва, активізують творчу уяву, виробляють естетичний смак, виховують патріотизм, пошану до культурних традицій, до історії українського народу.
























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Danсe life! Танцюють усі!

Новій українській школі – новий учитель!

Посвячення першокурсників у студенти.