І йшли віки, і були українці, і створили слово українське…

9 березня в Красноармійському педагогічному училищі відбулося урочисте відкриття декади українознавчих та соціально-економічних дисциплін. На святковому заході згадали про давнє українське слово, яке є засобом розпізнавання духовної сутності наших предків. Через слово передається пам’ять і любов до видатних постатей України.
Звичайно, у цей день не могли не пролунати ліричні рядки основоположника української мови – Тараса Шевченка. Учасники свята продекламували вірш поета «У кожного своя правда і свій шлях широкий…» та заспівали чудову пісню «Відкриваю «Кобзар». Під час перерв студенти і викладачі могли долучитися до найрізноманітніших локацій:
-                     хвилинки-цікавинки «Невідомий Шевченко» містили інформацію про нові факти з життєвого і творчого шляху батька української нації;
-                     складання з пазлів маловідомих картин Шевченка вимагало застосування креативних якостей;
-                     музичний флешмоб «У рідному краї і серце співає» дав змогу послухати й поспівати пісні на слова видатного Кобзаря.
Протягом декади, яка триватиме з 9 до 17 березня, відбудуться веб-квести з української мови та історії, експрес-уроки грамотності. Студенти запрошені до участі в конкурсі стіннівок «Що ми хочемо сказати українською».
Заходи тривають! Чекаємо всіх!




















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Danсe life! Танцюють усі!

Новій українській школі – новий учитель!

Посвячення першокурсників у студенти.