Екскурсія до Артемівська та Соледара.

Ідею екскурсії до Артемівська на завод шампанських вин та соляні шахти, що в Соледарі, запропоновану профспілковим комітетом Красноармійського педагогічного училища в якості подарунка викладачам до Дня працівників освіти, в колективі схвалили відразу ж і однозначно. 

Завод шампанських вин! Першим нас зустрів парк, який гостинно зустрів нас розмаїттям фарб осіннього листопаду. І ось ми опинилися, не як очікувалося в шахті, а в підземній галереї, прикрашеній картинами та ілюмінацією. Простуючи через ряди старанно складених пляшок, ми поступово опановували таємниці створення цього чудового напою. Здавалося, що це не просто скло, наповнене рідиною – це мініатюрний світ, у якому відбуваються дивовижні процеси. Нам повідали, який довгий шлях необхідно пройти кожній пляшці до того, як опинитися на новорічному столі.
До глибини душі зворушила і вразила розповідь екскурсовода про «стіну плачу»: під час війни фашистами тут живцем було замуровано більше трьох тисяч чоловік. І тільки в цьому місці у шахті стіна залишається вологою, наче від сліз.
Потім був Соледар. Саме в цьому невеликому містечку знаходяться виробничі потужності підприємства «Артемсіль» – найбільшого в Центральній і Східній Європі підприємства з видобутку повареної солі.
Несказанно величезні поклади найчистішої солі! 
Але подих переймає уже тоді, коли тобі дають каску і починається рух углиб шахти. 300 метрів під землею і 2 з половиною години перебування в загадкових надрах землі!
Майже на кожному кроці в шахті можна зустріти справжні витвори соляного мистецтва: фігура шахтаря, який зустрічає і проводжає гостей, добрий гномик, що виконує усі бажання, пальма, лебеді... Все це підсвічується різними кольорами і виглядає дуже красиво. У шахті є концертний зал із унікальною акустикою, тут же – затишне кафе, кінопроектор і навіть футбольне поле. 
Екскурсія виявилася не тільки вражаючою, але і корисною. Ми сподіваємося, що в такому чарівному місці і загадані бажання обов'язково повинні збуватися.
















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Danсe life! Танцюють усі!

Новій українській школі – новий учитель!

Посвячення першокурсників у студенти.